Combinatiekeuring SCIOS Scope 8 en 10

Een SCIOS Scope 8 en Scope 10 keuringen hebben veel overlap met elkaar. Het is daarom handig en efficiënter om beide keuringen gelijktijdig te laten uitvoeren. Zo zorg je ervoor dat jouw bedrijf direct aan de eisen van zowel de Arbowet als de verzekeraar voldoet.

Wat is het voordeel van een combinatiekeuring Scope 8 en 10?

Er zijn meerdere voordelen bij het laten uitvoeren van een combinatiekeuring scope 8 en 10. Allereerst zorg je voor een veilige werkomgeving voor medewerkers, klanten en natuurlijk jezelf. Daarnaast voldoe je eenvoudig aan de eisen van de overheid en verzekeraar. Combineer je beide keuringen? Dan ben je over het algemeen ook op de kosten. Handig toch!

Combinatiekeuring Scope 8 en 10, wat is het verschil?

De beide inspectiemethoden hebben veel van elkaar weg. Echter is er een wezenlijk verschil aanwezig. Een Scope 10 keuring is namelijk gericht op de brandveiligheid, en een scope 8 keuring richt zich op de arbeidsveiligheid van een elektrische installatie. Voldoe je aan SCIOS Scope 8? Dan voldoe je ook aan de eisen van de Arbowet. Voldoe je ook aan Scope 10? Dan betekent het dat je voldoet aan de eisen van de verzekeraar. Daarnaast heeft de combinatiekeuring wel één gemeenschappelijke factor. Ze zorgen namelijk voor een veiligere werkomgeving voor jou, jouw medewerkers en de klanten.

  • De keuring van Scope 8 is gericht op arbeidsveiligheid. Werkgevers moeten volgens de Arbowet zorgen voor veilige werkomstandigheden. De inspectie wordt uitgevoerd door een gecertificeerde en onafhankelijke scope 8 inspecteur.
  • Scope 10 is volgens de NTA 8220 gefocust op de brandveiligheid en het signaleren van brandrisico’s. De keuring moet worden uitgevoerd door een SCIOS Scope 10 inspecteur.

Wat houdt een combinatiekeuring Scope 8 en 10 precies in?

  • De elektrische installatie zal worden geïnspecteerd volgens de richtlijnen van NEN 3140 en NTA 8220. De inspectie moet worden uitgevoerd door een erken SCIOS inspectiebedrijf.
  • De combinatiekeuring bestaat uit een visuele inspectie, thermografische inspectie en verschillende metingen en beproevingen. Vervolgens zal er een rapportage worden opgesteld met de constateringen.
  • Worden er geen gebreken geconstateerd? Dan ontvang je een keuringsrapport met een verklaring van inspectie volgens SCIOS Scope 8 en 10.
  • Heeft de inspecteur wel gebreken geconstateerd? Dan ontvang je een keuringsrapport met een overzicht van deze gebreken. Voor het verkrijgen van een herstelverklaring moet je gebreken laten verhelpen door een installatiebedrijf.

Elektrotechnische keuringen door Houtman Inspectie B.V.

Ben je op zoek naar een onafhankelijk en deskundig inspectiebedrijf die een combinatiekeuringen SCIOS Scope 8 en 10 kan verzorgen? Dan ben je bij Houtman Inspectie B.V. aan het juiste adres. Onze ervaren inspecteurs komen graag langs voor een keuring en indien nodig advies. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul dan ons offerteformulier in of neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

Chat openen
Whatsappen?
Hallo! Hoe kan ik je helpen?
Zoek je een prijs voor een Scope 12 inspectie?
Vul dan het offerte formulier in, en je ontvangt direct een offerte in je mail. Net zo handig toch?

Mocht je andere vragen hebben, dan hoor ik het graag!