Onderhoudscontract

Periodieke Scope 12 keuring en reiniging van uw zonnepanelen

Houtman Inspectie komt in de lucht met een nieuw en uniek concept: Een service-/onderhoudscontract voor uw PV-installatie. Laat uw zonnepanelen periodiek keuren conform Scope 12, mits de EBI is geweest, oftewel de eerste inspectie. Naast het keuren reinigen wij uw zonnepanelen ook met speciale apparatuur. Houtman Inspectie is een gespecialiseerd en gecertificeerd inspectie bedrijf voor het uitvoeren van SCIOS Scope 12 keuringen. Wij zijn werkzaam in heel centraal Nederland. Waaronder de regio’s Ede, Veenendaal, Amersfoort, Almere, Lelystad, Utrecht, Arnhem, Deventer en Apeldoorn.

Hoe werkt het?

Het onderhoud van uw zonnepanelen is erg belangrijk om het rendement en de levensduur van de installatie te waarborgen. De praktijk leert dat als een PV-installatie niet periodiek wordt onderhouden, de opbrengst daalt en de veiligheid vermindert. Laat daarom uw zonnepanelen periodiek keuren en reinigen door Houtman Inspectie! Maar hoe werkt het precies? Wij bieden u een aantal verschillende mogelijkheden aan:

Pakket A. 1x per jaar onderhoud & 1x per 3 jaar een Scope 12 inspectie;
Pakket B. 1x per twee jaar onderhoud & 1x per 3 jaar een Scope 12 inspectie;
Pakket C. 1x per twee jaar onderhoud & 1x per 5 jaar een Scope 12 inspectie.

 

Hoe gaan wij te werk?

Wat zijn de kosten?

Wat zijn eigenlijk de kosten voor een onderhoudscontract zonnepanelen? Dit is afhankelijk van hoeveel zonnepanelen en omvormers (inverters) u heeft. Daarnaast is het belangrijk dat wij uw installatie op een veilige manier kunnen bereiken. Bent u benieuwd naar wat uw kosten zijn? Doe dan simpel een offerte aanvraag met onze handige offerte tool!

Er liggen in Nederland miljoenen zonnepanelen op woningen, in zonneparken en op bedrijfspanden. Dit aantal blijft alleen maar groeien. Dit is goed om de duurzame doelstellingen te behalen, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Door de snelle groei van zonnestroominstallaties en de vaak magere kwaliteit van de installatiebedrijven, neemt de schadelast toe. Door de wildgroei aan installatiebedrijven is de behoefte aan extra zekerheid en het gevoel van veiligheid groter geworden. Door een periodieke Scope 12 inspectie te laten uitvoeren door een onafhankelijke en gecertificeerd bedrijf kent u een aantal voordelen als installatie eigenaar of als beheerder:

  • Het voorkomen van mogelijke schade;
  • De bedrijfszekerheid van de installatie neemt toe;
  • Veiligheid van uw zonnepanelensysteem
  • Maximaal rendement
  • Met een onderhouds-/servicecontract wordt aan de keuringseis van verzekeraars voldaan;
  • U bent verzekert van een tijdige inspectie met vakkundig personeel.


Twijfelt u nog? Of wilt u meer informatie lezen over Scope 12? Lees dan hier 
alles over SCIOS Scope 12. Of lees onze blog met 5 redenen waarom u uw zonnepanelen periodiek moet laten keuren.

Het laten reinigen van uw zonnepanelen is verstandig. Het is algemeen bekend dat het rendement van uw zonnepanelen na verloop van tijd kan worden aangetast. Denk aan de impact van de natuur op uw zonnestroominstallatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bladeren, dikke vogelpoep en eventuele mosvorming. Waarschijnlijk heeft u als installatie eigenaar of beheerder weinig door van deze vervuiling. Echter zorgt dit wel voor een lager rendement. Wanneer u periodiek uw zonnepanelen laat reinigen profiteert u van maximaal rendement. Wij zorgen ervoor dat uw PV-installatie op een veilige manier wordt schoongemaakt en er geen schade wordt veroorzaakt. Lees hier meer over het laten reinigen van uw zonnepanelen.

Houtman Inspectie kan jaarlijks langskomen voor een onderhoudsbeurt en inspectie. Wij werken met contracten van 1 jaar, 3 jaar en 5 jaar (zie de alinea ‘’Hoe werkt het?’’). De voordelen van een service-/ onderhoudscontract zonnepanelen zijn dat u er geen omkijken naar heeft en volledig wordt ontzorgt. Daarnaast geven wij u advies. Zijn er storingen of herstelwerkzaamheden benodigd? Via ons grote netwerk van installateurs bent u altijd snel geholpen.

Ga voor zekerheid met Houtman Inspectie: Een vakkundig en gecertificeerd bedrijf

Wilt u ook met een veilig en gerust gevoel van uw PV-installatie kunnen uitgaan? Laat dan uw zonnepanelen periodiek keuren door Houtman Inspectie. Wij werken voor zowel zakelijke als particuliere opdrachtgevers. Wij zijn een onafhankelijk inspectiebedrijf en kijken daarom kritisch naar uw zonnestroom installatie. Wij hanteren een nuchtere en toegankelijke manier bij de keuring en denken graag met u mee. Nog vragen? Neem hieronder vrijblijvend contact op met Houtman Inspectie voor meer informatie of een offerte!

Chat openen
Whatsappen?
Hallo! Hoe kan ik je helpen?
Zoek je een prijs voor een Scope 12 inspectie?
Vul dan het offerte formulier in, en je ontvangt direct een offerte in je mail. Net zo handig toch?

Mocht je andere vragen hebben, dan hoor ik het graag!