Thermografische keuring

Houtman Service | Inspectie, Uitgekiende inspecties!

De ene inspectie is de andere niet. Wanneer u uw zonnepanelen of PV-installatie laat inspecteren, wilt u natuurlijk het beste testrapport. Kies voor Houtman Services! Naast alle elektrotechnische kennis hebben wij ook alles in huis voor thermografische inspecties of inspecties die wij doen met een drone.

Een nog beter beeld!
Voor een nog beter beeld zetten wij drones in. Deze toepassing is geschikt voor moeilijk bereikbare installaties, schuine daken of grotere installaties. Ook een uitgebreid rapport ontvangen? Houtman Service| Inspectie voert graag een inspectie per drone voor u uit!

Nuttige aanvulling
Een thermografische inspectie aan uw PV-Systeem of zonnestroominstallatie? Dat is een nuttige aanvulling op uw zonnepanelenkeuring of Scope 12-inspectie! Uw installatie moet maximaal draaien toch? Wij dragen graag ons steentje bij aan uw perfect werkende PV-installatie. Om een helder beeld te krijgen doen wij rendementsmetingen. Ook doen wij thermografische inspecties. Door middel van de thermografische inspectie wordt met een warmtebeeldcamera de panelen gecontroleerd op hotspots. De microcracks geven een extra weerstand. Ze worden daardoor warmer ten opzichte van het paneel. Tevens bekijken we de omvormers, bekabeling en verdeelkasten op afwijkingen. Bij een thermografische inspectie controleert Houtman Service| Inspectie op:

  •  defecte cellen;
  •  slechte verbindingen;
  • microcracks;
  • juiste bekabeling en correcte verdeelkasten.

 

Wat zijn microcracks?
Microcracks zijn kleine haarscheuren in de zonnecellen. Deze scheurtjes worden na verloop van tijd door de temparatuursverschillen steeds groter. Hierdoor zal in toenemende mate vermogensverlies optreden. In het ergste geval ontstaat er brand. Laat Houtman Service| Inspectie deze ellende vroegtijdige voorkomen! Zorg voor een inspectie van Houtman Services. Bel vandaag nog voor een afspraak.

Hoe ontstaan microcracks?
Zonnepanelen verlaten de fabriek bijna altijd zonder microcracks. Fabrikanten controleren hun zonnepanelen veelal door standaard een röntgenfoto te maken. Tijdens transport, montage, installatie of extreme weersinvloeden kunnen echter microcracks ontstaan. Denk daarbij aan schokken of stoten bij het laden en lossen. Ook is het mogelijk dat een installateur op het paneel leunt of dat er schade ontstaat door een monteur die het paneel op zijn schouders neemt. Ook hagelstenen of een flinke storm kunnen microcracks veroorzaken.

Meer informatie?
Wilt u uw installatie aanvullend thermografisch inspecteren? Of wilt u een inspectie door een drone? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of offerte. Wilt u langdurig vna u zonnepanelen of PV-installatie genieten? Laat Houtman Service| Inspectie periodiek of na extreme weersomstandigheden een thermografische inspectie uitvoeren. Ook met oog op de verzekering kan een inspectie van Houtman Services| Inspectie schade aantonen die is veroorzaakt door externe invloeden!

Chat openen
Whatsappen?
Hallo! Hoe kan ik je helpen?
Zoek je een prijs voor een Scope 12 inspectie?
Vul dan het offerte formulier in, en je ontvangt direct een offerte in je mail. Net zo handig toch?

Mocht je andere vragen hebben, dan hoor ik het graag!