Zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen reinigen: Maximaal rendement uit je zonnepanelen

Het is algemeen bekend dat het rendement van uw zonnepanelen na verloop van tijd kan worden aangetast. Invloeden vanuit de natuur zijn hiervoor vaak de oorzaak. Denk aan vallende bladeren die op uw zonnepanelen blijven liggen, vogelpoep en eventuele mosvorming. Wanneer u uw zonnepanelen laat reinigen blijft u genieten van het meest optimale rendement uit uw installatie. Uit onderzoek blijkt dat een jaarlijkse schoonmaak kan zorgen voor een extra rendement van circa 3 tot 5 procent!

Waarom zonnepanelen reinigen?

Vaak denken mensen dat ze na de installatie van hun zonnepanelen geen omkijken meer hoeven te hebben naar hun installatie. Zonnepanelen vergen inderdaad niet zoveel onderhoud, maar een periodieke controle en schoonmaak is toch echt noodzakelijk. Zonnepanelen wekken stroom op doordat ze zonlicht opvangen en overbrengen naar de aanwezige zonnecellen. Wanneer de zonnepanelen bevuild zijn vangen ze minder zonlicht op, en wordt er dus minder zonne-energie geproduceerd. Afgevallen bladeren, stof, stuifmeel en vogelpoep zijn de meest voorkomende oorzaken van bevuilde zonnepanelen. Als installatie- eigenaar of beheerder heeft bevuiling van uw zonnepanelen waarschijnlijk niet zo snel door. Echter kan deze vervuiling zomaar zorgen voor een lager rendement. De praktijk leert dat dit mogelijk tussen de 3 à 5 procent op jaarbasis kan verschillen. Wanneer u uw zonnepanelen enkele jaren niet schoonmaakt kan dit rendementsverschil nog groter worden. Door uw zonnepanelen regelmatig te laten reinigen haalt u maximaal rendement uit uw zonnepanelen. Lees hier meer over het rendement van zonnepanelen en de ‘’Total Cost of Owenhership’’?

Hoe vaak zonnepanelen schoonmaken?

Wij adviseren om uw PV-installatie één keer per jaar of één keer per twee jaar te laten reinigen. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden en de ligging van de panelen. Staan er bomen in de buurt en vallen er elk jaar veel bladeren op uw zonnepanelen? Dan is het handig om ze jaarlijks te laten schoonmaken. Weet u niet wat de beste optie voor uw installatie is? Neem dan vrijblijvend contact op en wij geven u graag advies. Houtman Inspectie biedt een onderhoudscontract aan waar uw zonnepanelen jaarlijks of één keer per twee jaar worden gereinigd. Naast de reiniging wordt uw zonnestroominstallatie ook gekeurd conform Scope 12.

Waarom reiniging van zonnepanelen uitbesteden?

Waarom zou u de schoonmaak van uw zonnepanelen uitbesteden? Wij gaan zorgvuldig en professioneel te werk. Wij zorgen ervoor dat uw zonnestroominstallatie grondig en kundig wordt gereinigd. Dit doet wij met speciale apparatuur. Zo worden uw zonnepanelen grondig schoongemaakt en raken ze niet beschadigd. Houtman Inspectie staat klaar voor zowel particuliere als zakelijke klanten.

Onderhoudscontract: Periodieke Scope 12 keuring en reiniging zonnepanelen

Houtman Inspectie heeft een nieuw en uniek concept gelanceerd: Een service-/onderhoudscontract voor uw PV-installatie. Laat uw zonnepanelen periodiek keuren conform Scope 12, mits de EBI is geweest, oftewel de eerste inspectie. Naast het keuren reinigen wij uw zonnepanelen ook met speciale apparatuur. Houtman Inspectie is een gespecialiseerd en gecertificeerd inspectiebedrijf. Wij zijn werkzaam in heel centraal Nederland. Waaronder de regio’s Ede, Veenendaal, Amersfoort, Almere, Lelystad, Utrecht, Arnhem, Deventer en Apeldoorn. Door uw installatie periodiek te laten inspecteren profiteert u van maximaal rendement en houdt u uw installatie veilig. Daarnaast geven wij u advies. Maar hoe werkt het precies? Wij bieden u een aantal mogelijkheden aan:

Pakket A. 1x per jaar onderhoud & 1x per 3 jaar een Scope 12 inspectie;
Pakket B. 1x per twee jaar onderhoud & 1x per 3 jaar een Scope 12 inspectie;
Pakket C. 1x per twee jaar onderhoud & 1x per 5 jaar een Scope 12 inspectie.

De kosten voor het laten reinigen van uw PV-installatie is afhankelijk van hoeveel zonnepanelen u heeft liggen. Daarnaast is het belangrijk dat wij uw installatie op een veilige manier kunnen bereiken. Bent u benieuwd naar wat de kosten zijn voor een reiniging van uw zonnepanelen? Doe dan simpel een offerte aanvraag met onze handige offerte tool!

Professioneel onderhoud verlengt de levensduur van uw zonnepanelen. Stof, bladeren, vuil, kalk en vogelpoep kunnen inbranden onder invloed van de zon. Het gevolg hiervan kan zijn dat het oppervlak blijvende schade oploopt. Dit effect wordt versterkt als uw installatie in de buurt van een bouwplaats, spoorlijn, industrieterrein of een andere vervuilende locatie ligt.

Schone zonnepanelen geven uw bedrijfspand of huis een frisse uitstraling. Wanneer de PV-installatie schoon en professioneel onderhouden is ziet dit er netter uit. Dit is goed voor de waarde van uw vastgoed.

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte

Wilt u het maximale rendement blijven houden en wilt u dat uw PV-installatie veilig is? Laat uw zonnepanelen dan periodiek reinigen en keuren door Houtman Inspectie. Bij het onderhoudscontract bieden wij u drie verschillende mogelijkheden aan. Houtman Inspectie is een onafhankelijk en gecertificeerd inspectiebedrijf en kijkt daarom kritisch naar uw PV-installatie. Wij hanteren een nuchtere en toegankelijke manier bij de Scope 12 keuring en denken graag met u mee. Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan met onze handige offerte tool!