Ik heb een scope 8 inspectie nodig

ik heb een scope 8 inspectie nodig

Heeft u een SCIOS Scope 8 inspectie nodig? Dan bent u bij Houtman Inspectie B.V. aan het juiste adres. Ons team staat voor u klaar om een Scope 8 inspectie uit te voeren van uw elektrische installatie.

Waarom een Scope 8 inspectie?

De Nederlandse overheid (met de Arbowet) en verzekeraars stellen eisen aan een veilige bedrijfsvoering van elektrische installaties. Om een veilig elektrische installatie te kunnen waarborgen als organisatie, kunt u een (periodieke) SCIOS Scope 8 inspectie laten uitvoeren. Door een Scope 8 inspectie periodiek te laten uitvoeren door een gecertificeerd inspectiebedrijf kent u als werkgever of als installatie eigenaar een aantal voordelen:

  • Het is namelijk de algemeen geaccepteerde manier om aannemelijk te maken dat de werkgever voor de elektrische installatie zijn wettelijke zorgplicht nakomt.
  • De bedrijfszekerheid van de elektrische installatie neemt toe.
  • En daarnaast voorkomt u mogelijke schade.

Is een scope 8 inspectie verplicht?

Een scope 8 inspectie is in Nederland niet wettelijk verplicht. Echter kan het wel worden verplicht door bijvoorbeeld een verzekeraar of een contractuele verplichting. Volgens de Arbowet is een werkgever verplicht om te zorgen voor de veiligheid en de gezondheid van zijn werknemers. Werken met elektrische installatie en elektrische arbeidsmiddelen brengt risico’s met zich mee en het is aan de werkgever en werknemer om deze risico’s zoveel mogelijk te beperken. Een scope 8 inspectie kan hier dus bij helpen.

veelgestelde vragen nen 3140

Ik heb een SCIOS Scope 8 inspectie nodig, maar wat kost dat?

De kosten voor een Scope 8 keuring zijn afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de grootte van de locatie en installatie(s). Daarnaast is de toepassing van de elektrische installatie, bijvoorbeeld industrie of kantoor, ook een factor. Ten slotte dient u rekening te houden met het aantal verdeelinrichtingen (hoofdverdelers en onderverdelers).

Hoe ziet een Scope 8 keuring eruit?

Een Scope 8 keuring wordt uitgevoerd door een erkend inspectiebedrijf. De inspecteur maakt samen met u een rondgang door het bedrijf. Er worden tips gegeven om de elektrische installatie veilig te kunnen gebruiken en er worden aandachtspunten benoemd. Na de inspectie stelt de inspecteur een rapport op. In het rapport ziet u of er afwijkingen zijn geconstateerd. Ook staat in het rapport welke gebreken of afwijkingen als eerst moeten worden opgelost. De Scope 8 inspectie wordt gedaan aan de hand van een visuele keuring, verschillende metingen en beproevingen en een thermografisch onderzoek.

ik heb een scope 10 inspectie nodig

Een Scope 8 inspectie door Houtman Inspectie. Wij helpen u graag.

Wilt u een SCIOS Scope 8 inspectie van uw elektrische installatie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze inspecteurs zijn zeer ervaren en helpen u graag met een professionele en vakkundige Scope 8 inspectie.

  • Een goede samenwerking is ook gezamenlijk bespreken met een lekker kopje koffie
  • Wij zijn flexibel inzetbaar
  • Een bredere ondersteuning is mogelijk in verplichting als werkgever door middel van toolboxen;
  • Heb je nu een probleem? Wij geven je direct advies.

Houtman Inspectie B.V.

Samen voor een duurzaam en veilig leefklimaat

Scroll naar boven