Combinatiekeuring SCIOS Scope 8 en 10

Profiteer van een combinatiekeuring en korting

verschil scope 8 en scope 10

Hoe worden de Scope 10 keuring kosten bepaald?

Ben jij als bedrijf op zoek naar manieren om aan alle veiligheidsnormen te voldoen en je te verzekeren van een veilige werkomgeving voor je werknemers? Dan heb je vast al eens gehoord van de SCIOS Scope 8 en Scope 10 keuringen. Maar wist je dat je beide keuringen tegelijkertijd kunt laten uitvoeren? Ontdek in deze blog waarom dit een slimme en efficiënte keuze is.

Wat is het voordeel van een combinatiekeuring Scope 8 en 10?

Wanneer het gaat om het laten uitvoeren van een keuring, is het belangrijk om te kiezen voor een efficiënte aanpak. Een combinatiekeuring Scope 8 en 10 biedt meerdere voordelen, waaronder een veilige werkomgeving, voldoen aan de eisen van de overheid en verzekeraar én besparen op de kosten. Kortom, een slimme keuze voor bedrijven die waarde hechten aan veiligheid, efficiëntie en kostenbesparing. Maar niet alleen bespaar je tijd en geld met een combinatiekeuring, het geeft ook een duidelijk overzicht van de technische staat van de installaties. Hierdoor kun je eventuele problemen en storingen tijdig signaleren en oplossen, voordat er onveilige situaties ontstaan.
Zonnepanelen

Laat uw PV-installatie volgens een SCIOS Scope 12 keuring door ons uitvoeren en u voldoet aan alle maatstaven voor de verzekeringen.

Brandveiligheid

Voldoe aan de wettelijke zorgplicht en eis van veel verzekeraars. Een geruststellende waarborg voor de veiligheid van uw installaties in gebouwen.

Veilige bedrijfsvoering

Het in kaart brengen van risico’s van het werken aan of met e-installaties. Zo werkt u aan de veiligheid van uw werknemers en hun installaties.

NEN

Voldoe aan de NEN-normen laat uw nieuwe  of bestaande e-installatie keuren door een onafhankelijke partij.

Combinatiekeuring Scope 8 en 10, wat is het verschil?

De beide inspectiemethoden hebben veel van elkaar weg. Echter is er een wezenlijk verschil aanwezig. Een Scope 10 keuring is namelijk gericht op de brandveiligheid, en een scope 8 keuring richt zich op de arbeidsveiligheid van een elektrische installatie. Voldoe je aan SCIOS Scope 8? Dan voldoe je ook aan de eisen van de Arbowet. Voldoe je ook aan Scope 10? Dan betekent het dat je voldoet aan de eisen van de verzekeraar. Daarnaast heeft de combinatiekeuring wel één gemeenschappelijke factor. Ze zorgen namelijk voor een veiligere werkomgeving voor jou, jouw medewerkers en de klanten.

  • De keuring van Scope 8 is gericht op arbeidsveiligheid. Werkgevers moeten volgens de Arbowet zorgen voor veilige werkomstandigheden. De inspectie wordt uitgevoerd door een gecertificeerde en onafhankelijke scope 8 inspecteur.
  • Scope 10 is volgens de NTA 8220 gefocust op de brandveiligheid en het signaleren van brandrisico’s. De keuring moet worden uitgevoerd door een SCIOS Scope 10 inspecteur.

Wat houdt een combinatiekeuring Scope 8 en 10 precies in?

  • De elektrische installatie zal worden geïnspecteerd volgens de richtlijnen van NEN 3140 en NTA 8220. De inspectie moet worden uitgevoerd door een erken SCIOS inspectiebedrijf.
  • De combinatiekeuring bestaat uit een visuele inspectie, thermografische inspectie en verschillende metingen en beproevingen. Vervolgens zal er een rapportage worden opgesteld met de constateringen.
  • Worden er geen gebreken geconstateerd? Dan ontvang je een keuringsrapport met een verklaring van inspectie volgens SCIOS Scope 8 en 10.
  • Heeft de inspecteur wel gebreken geconstateerd? Dan ontvang je een keuringsrapport met een overzicht van deze gebreken. Voor het verkrijgen van een herstelverklaring moet je gebreken laten verhelpen door een installatiebedrijf.

Het belang van een gedetailleerd keuringsrapport met duidelijke aanbevelingen voor eventuele reparaties en upgrades.

Een gedetailleerd keuringsrapport is van groot belang bij een combinatiekeuring Scope 8 en 10. Het rapport geeft inzicht in de staat van de elektrische installatie en eventuele gebreken die zijn geconstateerd. Daarnaast bevat het rapport duidelijke aanbevelingen voor eventuele reparaties en upgrades, zodat je de installatie snel en veilig kunt laten herstellen. Een goed rapport voorkomt ook dat je voor verrassingen komt te staan bij toekomstige inspecties.

SCIOS Scope 8 en Scope 10

Elektrotechnische keuringen door Houtman Inspectie B.V.

Ben je op zoek naar een onafhankelijk en deskundig inspectiebedrijf die een combinatiekeuringen SCIOS Scope 8 en 10 kan verzorgen? Dan ben je bij Houtman Inspectie B.V. aan het juiste adres. Onze ervaren inspecteurs komen graag langs voor een keuring en indien nodig advies. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul dan ons offerteformulier in of neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

keuring scope 8 en scope 10

Advies nodig? Neem gerust contact met ons op

Wil je, of eist de verzekeraar, dat je huidige elektrische installatie een inspectie ondergaat? Houtman Inspectie B.V. voert graag jouw Scope 8 en Scope 10 (combinatie)keuring uit. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of vraag een offerte aan.

Scroll naar boven