Scope 12 keuring kosten

Voor al uw onafhankelijke inspecties van E-installaties

Kosten van een Scope 12 keuring zonnepanelen

SCIOS Scope 12 is een methode voor het beoordelen van een complete PV-installatie. De methode brengt de elektrische veiligheid en daarnaast ook de brandveiligheid van de zonnestroominstallatie in kaart. De keuring nog niet bij wet verplicht. Echter eisen in sommige gevallen verzekeraars een SCIOS Scope 12 keuring verplicht. Maar wat kost nou precies zo’n scope 12 keuring en wordt de prijs precies berekend?

Factoren die de Scope 12 keuring kosten bepalen

De kosten van een Scope 12 inspectie zijn afhankelijk van verschillende factoren. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

Aantal zonnepanelen: Een belangrijke factor voor een prijsindicatie is natuurlijk het aantal zonnepanelen dat je PV-installatie bevat. Houtman Inspectie werkt met staffels. Ben je benieuwd naar ons staffeloverzicht? Neem dan gerust contact met ons op.

Aantal omvormers: Naast het aantal zonnepanelen is ook het aantal omvormers van belang om tot een goede prijsindicatie te komen.

Totaal kWp: kWp staat voor kiloWattpiek. Eén kWp staat gelijk aan 1000 Wp. Opgelet: vergeet niet dat de wattpiek een theoretische waarde is verkregen bij optimale zonnestraling. Houd dus rekening met de specifieke omstandigheden van de plaats waar de pv-installatie zich bevindt.

Welke dienst wil je gebruiken: Wanneer je een SCIOS Scope 12 keuring van je zonnepanelen wilt laten uitvoeren, voert een onafhankelijk en door SCIOS gecertificeerd bedrijf deze inspectie uit. Houtman Inspectie is één van deze onafhankelijke en gecertificeerde bedrijven. De eerste inspectie, de Eerste Bijzondere Inspectie (EBI), verloopt iets anders dan de periodieke vervolginspecties (PI).

De Eerste Bijzondere Inspectie (EBI): Bij de EBI keurt de inspecteur de complete PV-installatie. Denk hierbij aan de zonnepanelen, omvormers, connecteren tot aan de meterkast waarop de gehele installatie is aangesloten. Hierbij let de inspecteur op elektrische veiligheid, brandrisico, hoe de zonnepanelen zijn aangelegd enzovoorts. Daarnaast wordt er gecontroleerd of het dak voldoende draagkracht heeft.

Periodieke Inspectie (PI): Door een periodieke Scope 12 keuring te laten uitvoeren, ken je als installatie-eigenaar of beheerder een aantal voordelen. Denk hierbij aan het voorkomen van mogelijke schade, de bedrijfszekerheid van de installatie die toeneemt, de veiligheid van je PV-installatie en daarnaast het maximale rendement dat je uit een goede installatie haalt. Tijdens de Periodieke Inspectie krijg je daarnaast ook tips om de brandveiligheid te vergroten en benoemt de inspecteur alle aandachtspunten. Na de inspectie ontvang je een keuringsrapport met de afwijkingen en welke om een oplossing vragen.

Aanvullende eisen van de omgeving en/of verzekeraar: Het kan natuurlijk zo zijn dat de omgeving of je verzekeraar aanvullende eisen stelt.

Locatie van de PV-installatie: Ook deze factor speelt mee in de kosten voor een Scope 12 keuring. De locatie van een PV-installatie kan zijn op een schuin dak, plat dak, op het land of op het water.

Bereikbaarheid van de zonnestroominstallatie: De laatste factor voor de kosten van een Scope 12 keuring is de bereikbaarheid van de PV-installatie. Is het dak bereikbaar via binnenuit of bijvoorbeeld via een dakluik? Wanneer we niet via binnen het dak op kunnen, is het voor ons van belang om te weten of het dak bereikbaar is met een ladder (tot 2,5 meter) of dat het dak hoger is dan 2,5 meter

Zonnepanelen

Laat je PV-installatie volgens een SCIOS Scope 12 keuring door ons uitvoeren en voldoe aan alle maatstaven voor de verzekeringen.

Brandveiligheid

Voldoe aan de wettelijke zorgplicht en eis van veel verzekeraars. Een geruststellende waarborg voor de veiligheid van installaties in gebouwen.

Veilige bedrijfsvoering

Het in kaart brengen van risico’s van het werken aan of met e-installaties. Zo waarborg je de veiligheid van werknemers en hun installaties.

NEN

Voldoe aan de NEN-normen laat nieuwe  of bestaande e-installatie keuren door een onafhankelijke partij.

Wat controleert de Scope 12 inspecteur allemaal?

Nu je weet hoe de Scope 12 keuring kosten worden bepaald, wil je wellicht ook weten wat de inspecteur allemaal controleert. De inspecteur beoordeelt alle onderdelen van de zonnestroominstallatie. Van de zonnepanelen, omvormers en connectoren tot aan de meterkast. Tijdens de keuring voert de inspecteur een aantal tests uit. Denk hierbij aan:

✅ Het controleren van tekeningen, berekeningen en documenten;

✅ Controleren of het elektrisch materieel in overeenstemming is met de installatie-eisen;

✅ Doen we een visuele keuring bij uw zonnepanelen of PV-installatie

✅ Doen we elektrotechnische metingen;

✅ Verzorgen we eventueel aanvullend onderzoek (drone Thermografische inspecties en data-analyse). Deze test bevelen we u van harte aan.

SCIOS Scope 12

Vraag een offerte aan voor de exacte kosten van uw Scope 12 keuring

Wilt u de kosten van een Scope 12 keuring weten van uw installatie? Doe dan een offerte aanvraag met onze handige Scope 12 offerte tool! In deze tool kunt u zeer eenvoudig alle factoren, die eerder in deze blog genoemd zijn, invullen. Binnen een paar minuten heeft u uw aanvraag verstuurd en zorgen wij dat er zo snel mogelijk een offerte voor uw klaar ligt.

Wij zijn een deskundig, professioneel en onafhankelijk inspectiebedrijf om uw zonnepanelen installatie te laten keuren. Wij hanteren korte lijnen, staan erom bekend dat we zorgen voor een soepele en goede samenwerking en zijn flexibel inzetbaar. Heb je nu een probleem? Dan geven wij je direct advies.

houtman inspectie zonnepanelen keuring (2)

Advies nodig? Neem gerust contact met ons op

Heeft u plannen voor een nieuwe zonnestroominstallatie? Wilt u, of eist de verzekeraar, dat uw huidige PV-installatie een inspectie ondergaat? Houtman Inspectie B.V. voert graag uw Scope 12 keuring uit. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of vraag een offerte aan.

Scroll naar boven