5 redenen om uw zonnepanelen periodiek te laten inspecteren

Waarom je zonnepanelen periodiek laten keuren?

Zoals je waarschijnlijk al op andere pagina’s van onze website hebt gelezen, neemt de schadelast van PV-installaties alleen maar toe door een wildgroei aan installatiebedrijven en de vaak magere kwaliteit hiervan. Bij een periodieke inspectie van uw zonnepanelen wordt de gehele installatie gecontroleerd door ons. Dit houdt in dat de inspectie plaats vindt vanaf de zonnepanalen tot aan de omvormers, bijbehorende meterkasten, connectoren enzovoorts. Maar waarom is het verstandig om uw zonnepanelen periodiek te laten inspecteren? Wij geven u 5 redenen om de PV-installatie middels Scope 12 te inspecteren.

1. Foutieve installatie

De vraag naar zonnepanelen blijft ontzettend hard groeien. Er liggen in Nederland miljoenen zonnepanelen. Dit aantal blijft alleen maar groeien. Echter brengt dit ook nadelen met zich mee. Het aantal installateurs neemt snel toe. Er zijn veel goede installateurs, maar helaas is niet iedere installateur even kundig. Daarnaast leeft niet iedere installateur de regels na. Het gevolg hiervan is dat er fouten worden gemaakt tijdens de installatie van de zonnepanelen. Wanneer u na de oplevering van uw zonnepanelen een onafhankelijke inspectie laat uitvoeren, bent u verzekerd van een veilige PV-installatie.

2. Invloed van de natuur en slijtage

Zonnepanelen gaan gemiddeld 25 jaar mee. Echter krijgen ze elk jaar heel wat te verduren. De zonnestroominstallatie krijgt te maken met seizoensinvloeden, weersinvloeden, vervuiling en veroudering/slijtage van de installatie:

  • Seizoensinvloeden: Denk hierbij aan bladeren die op panelen blijven plakken;
  • Weersinvloeden: Water- of windschade;
  • Vervuiling: Vogelpoep en eventuele mosvorming;
  • Veroudering en slijtage: Laat periodiek controleren of de veroudering en slijtage van de zonnepanelen geen gevaarlijke schade hebben aangericht.

3. Voorkom brandgevaar

Branden bij PV-installaties komen steeds vaker voor. Een brand kan verschillende oorzaken hebben. Uit onderzoek is gebleken dat branden bij deze installaties een elektrotechnische oorzaak kennen. Vaak komt dit door een foutieve aansluiting of onkunde bij installateurs. Houtman Inspectie is een vakkundig en gecertificeerd inspectiebedrijf. Wij inspecteren uw zonnestroominstallatie en zorgen dat u bent verzekerd van brandveiligheid.

4. Keuringseis van verzekeraars

Wanneer u uw zonnepanelen periodiek laat inspecteren, voldoet u aan de keuringseis van verzekeraars. Voor zakelijke klanten is het vaak al gebruikelijk om de PV-installatie te laten verzekeren, maar dit is voor particulieren ook steeds vaker mogelijk. Verzekeraars stellen vaak specifieke voorwaarden voor. Vaak is één van deze voorwaarden een periodieke inspectie van uw zonnepanelen.

5. Een onafhankelijke keuring

Steeds vaker bieden installateurs zelf een opleveringskeuring aan voor de aangelegde zonnepanelen. Echter is het advies om uw pv-installatie te laten keuren door een onafhankelijke partij. Zo bent u er zeker van dat er met een kritische blik wordt gekeken naar uw installatie. U bent dan 100% verzekerd van een veilige installatie.

Zonnepanelen periodiek laten inspecteren met een onderhoudscontract

Wilt u een periodieke inspectie van uw zonnepanelen of PV-installatie? Dan bent u bij Houtman Inspectie aan het goede adres. Met een onderhoudscontract laat u uw PV-installatie periodiek keuren conform Scope 12. Naast het keuren worden uw zonnepanelen gelijk gereinigd met speciale apparatuur. Zo bent u verzekerd van de veiligheid van uw installatie, haalt u maximaal rendement uit uw zonnepanelen én voldoet u aan de keuringseis van verzekeraars. Wij zijn een onafhankelijk inspectiebedrijf en kijken daarom kritisch naar uw zonnestroom installatie. Wij hanteren een nuchtere en toegankelijke manier bij de keuring en denken graag met u mee. Neem dan vrijblijvend contact op met Houtman Inspectie voor meer informatie of een offerte!

Houtman Inspectie B.V.

Samen voor een duurzaam en veilig leefklimaat

Scroll naar boven