Scoop keuring

scoop keuring voor zonnepanelen

Scoop keuring, ook wel SCIOS Scope keuringen genoemd

Als je ooit gezocht hebt naar elektrotechnische inspecties voor je elektrische systemen, ben je misschien de term “Scoop keuring” tegengekomen. Een kleine tikfout, maar geen zorgen, je bent hier aan het juiste adres. Bij Houtman Inspectie draait alles om het keuren van jouw elektrische installaties om ze veilig en up-to-date te houden. Hoewel de correcte termen Scope 10Scope 8, en Scope 12 keuringen zijn, plus de NEN 1010 & NEN 3140 normen, snappen we We snappen dat het makkelijk mis kan gaan met die namen, maar geen zorgen. Bij Houtman Inspectie weten we precies waar je het over hebt. We zijn experts in al deze keuringen die ervoor zorgen dat jouw elektrische installaties veilig zijn en blijven.

Wat is een Scoop keuring nou eigenlijk?

Dus, wat is nou zo’n “Scoop Keuring”? Nou, eigenlijk moet dat “Scope keuring” zijn. Een klein foutje in de spelling, maar een groot verschil in betekenis. Deze keuringen gaan allemaal over de veiligheid van je elektrische installaties. Of het nu om Scope 10, Scope 8, of Scope 12 gaat, elke keuring heeft zijn eigen normen, maar ze zijn allemaal bedoeld om te zorgen dat elke elektrische installatie in topconditie is. Bij Houtman Inspectie pakken we deze keuringen serieus aan, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van je elektra.

scoop keuring

Alle Scoop keuringen op een rijtje

 Richt zich op het voorkomen van aanrakingsgevaar binnen de elektrische installaties van een pand, conform NEN 3140 en Arbowet. Lees hier meer over Scope 8 keuringen. 

Inspecteert alle elektrische apparaten met een stekker om letsel bij personeel te voorkomen, voldoet ook aan NEN 3140 en Arbowet.

 Een gespecialiseerde inspectie gericht op brandrisico’s van elektrisch materieel, belangrijk voor brandverzekeringen maar niet wettelijk vereist. Lees hier meer over Scope 10

Beoordeelt de gehele zonnestroominstallatie, van zonnepanelen tot de meterkast, op risico’s zoals brandgevaar en elektrische veiligheid, met inbegrip van de draagkracht van het dak, alles volgens de normen van NEN1010. Lees hier meer over Scope 12.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

1. Ik las iets over “Scoop keuring”, wat is dat?
Oeps, dat is waarschijnlijk een typfoutje van iemand. Ze bedoelden “Scope keuring”. Maar geen zorgen, je bent bij ons nog steeds aan het juiste adres voor die keuringen!

2. Hoe vaak moet ik zo’n keuring laten doen?
Dat hangt af van wat voor soort installatie je hebt en hoe intensief die wordt gebruikt. Over het algemeen is het slim om elke paar jaar een keuring te laten doen, maar we kunnen je adviseren wat voor jouw situatie het beste is.

3. Zijn NEN 1010 en NEN 3140 keuringen hetzelfde als Scope keuringen?
NEN 1010 en NEN 3140 zijn specifieke normen die we checken tijdens de keuringen. Ze gaan over de veiligheid en het goed functioneren van je elektrische installaties. Dus ja, ze zijn een onderdeel van de Scope keuringen!

4. Wat gebeurt er als mijn installatie niet door de keuring komt?
Geen paniek! We geven je een duidelijk overzicht van wat er niet in orde is en adviseren hoe je het kunt fixen. Soms kunnen kleine aanpassingen al genoeg zijn. We helpen je graag om alles weer veilig te krijgen.

5. Hoe lang duurt zo’n Scoop keuring?
Dat hangt af van de grootte en complexiteit van je installatie. Meestal zijn we binnen een dagdeel klaar, maar bij grotere projecten kan het wat langer duren. We geven je vooraf een inschatting, zodat je weet waar je aan toe bent.

6. Kan ik tijdens de keuring gewoon in mijn pand blijven?
Jazeker! We zorgen ervoor dat onze inspecties zo min mogelijk overlast veroorzaken. Bij bepaalde tests moeten we misschien even de stroom uitzetten, maar we laten je altijd van tevoren weten wanneer dat gebeurt, zodat je je daarop kunt voorbereiden.

7. Hoe kan ik me voorbereiden op een Scope keuring?
Een goede voorbereiding is het halve werk! Zorg ervoor dat alle ruimtes waar we moeten zijn toegankelijk zijn en dat de belangrijke documentatie van je installatie klaarligt. Denk aan schema’s of eerdere inspectierapporten. Als je twijfelt over wat je precies nodig hebt, kun je altijd even contact met ons opnemen voor advies.

Houtman Inspectie B.V.

Samen voor een duurzaam en veilig leefklimaat

Scroll naar boven